Search
Search
Close this search box.
ANNONS

Partykungen levererar på lördagar och samma dag

Partykungen levererar på lördagar och samma dag
Partykungen vill nå sista minuten-kunderna med snabbare leveranser
Foto: Partykungen
Picture of Michell Grönlund

Michell Grönlund

Dela artikeln:

Tar hjälp av PostNord och uppstickaren Best.

ANNONS

Partykungen har skickat ut sin första lördagsleverans. Detta skedde nu i helgen, i samband med Black Friday. Tilltaget är ett sätt för företaget att nå ännu fler kunder, i synnerhet då de som är ute i sista minuten. 

- Vår analys är att vi tappar många köp till fysiska butiker i slutet av veckan och på helgen. Vi tror att den sista pusselbiten för att e-handeln ska bli riktigt konkurrenskraftig är just att kunna göra detta. Berättar Jeff Jansson, Partykungens vice vd och projektansvarige, i ett pressmeddelande.

370 ombud omfattas

Lördagsleveranserna har införts i samarbete med PostNord, som på lördagar skickar ut sina MyPack till ombud i Malmö, Lund, Göteborg och Stockholm. Totalt omfattar konceptet 370 ombud och dessa beräknas täcka runt 35 procent av Sveriges hushåll. Den möjligheten gäller numera dock inte bara Partykungen, utan alla e-handlare vars paket levereras till de aktuella ombuden.

Men det är inte bara lördagsleveranser som står på schemat framöver. Under den kommande veckan väntar företaget också införa samma-dagleveranser.

- Stopptid för leverans samma dag kommer att vara klockan 12 och leverans sker då mellan klockan 18 och 22 på kvällen. Tjänsten kommer att kosta 99 kronor för kunden och handlar man för mer än 500 kronor så kommer det att vara gratis, säger vd Joel Svensson.

"Har budat paket tidigare"

Dessa leveranser genomförs i samarbete med uppstickaren på leveransområdet, Best Transport. Och de nya leveranserna kommer att ersätta en dyr variant som Partykungen hittills haft.

- Tidigare har vi fått buda paket när det varit bråttom med så väl Taxibolag som budbilar, en långt ifrån prisvärd lösning, säger Joel Svensson i pressmeddelandet. 

Partykungen är dessutom inte de enda i e-handelssvängen som tagit hjälp av just Best på sistone. Det har bland andra även Åhléns, Adlibris, Apotea samt leverantören E37 gjort.

LÄS ÄVEN:

Leverantör lägger till Best i kassan för leverans samma kväll

Åhléns lanserar gratis hemleverans på kvällen

Adlibris inför samma dag-leveranser genom ny app

Search

Nyheter

Tjänster

Om Ehandel

Nyhetsbrevet som håller dig uppdaterad!