Partykungen utses till Gasell och blickar nu mot Norge

Partykungens grundare Joel Svensson prisades igår av Dagens industri efter de senaste årens framgångar.

För att ett bolag ska räknas som Gasellföretag ska ett antal krav ha uppfyllts. Bland annat ska bolagets omsättning överstiga tio miljoner kronor och dessutom ha vuxit kontinuerligt under de senaste tre åren. Företaget ska också ha vuxit organiskt och inte genom förvärv eller fusioner, samt ha minst tio anställda.

Så det är höga krav för att bli ett Gasellföretag, och Partykungens VD Joel Svensson var glad över att tillsammans med sin kollega Jeff Jansson få ta emot utmärkelsen igår kväll när den delades ut av Dagens industri.

Annons

- Det är alltid roligt att få utmärkelser. När man är egenföretagare är det ingen som säger att man gör ett bra jobb, så det här blir som ett bevis på att det man gör uppskattas, säger han.

Flera priser de senaste åren

De senaste åren har Partykungen haft en lyckad tillväxt och fått flera andra priser. Bland annat har Joel Svensson utsetts till Årets unga företagare 2014 och Partykungen utsågs till Årets Butik under Emeet 2012. Nästa steg för företaget är att lansera i Norge, något som kommer att ske under början av 2016.

Enligt Joel Svensson har bolaget nyligen rekryterat en person som tidigare arbetat i Norge som en del av den planerade satsningen i grannlandet.

Vad tror du att era framgångar beror på?

- Det är många faktorer, men det handlar kanske framför allt om bra tajming.

Kunde du tänka dig att det skulle finnas ett så stort intresse för den här typen av produkter när du började?

- Nej, det tror jag inte att någon trodde. Men när man tänker efter så firar ju alla någonting, det kan ju handla om allt från nyår till studenten, så det finns en stor marknad, säger Joel Svensson.

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!