Planerat e-handelskluster i Ängelholm får ny ägare

Det har rapporterats om att det planerade E-handelsklustret i Ängelholm skulle vara nedlagt, men enligt entreprenören Göran Månsson lever projektet, om än med en ny ägare.

Enligt Göran Månsson som genom företaget Acrinova ligger bakom det planerade E-handelslagret i norra Varalöv utanför Ängelholm, stämmer inte uppgifterna om att lagret skulle vara nedlagt. Sanningen är istället att projektet behövde mer pengar och att det därför har bytt ägare.

- Det är snarare så att vi nu har säkrat projektet ekonomiskt med den här försäljningen. Acrinova hade svårigheter med finansiering så när det kom ett bra bud från Catena så sålde vi. Men satsningen är kvar även om det här inte var planen från början.

Annons

Har du fortfarande någon del i det planerade e-handelsklustret i Ängelholm?

- Ja, Catena äger Queenswall som nu äger projektet. Jag är anställd som VD på Queenswall.

Göran Månsson berättar att klustret har flera e-handlare i "pipelinen", som han inom kort planerar att sluta avtal med. Anledningen till att det inte gjorts ännu uppges vara att bygglovet för det planerade lagret har överklagats.

- Vi ligger i startgroparna och hoppas få besked från Länsstyrelsen under september månad. Men vi följer detaljplanen så det borde gå bra. Under tiden har vi utvecklat konceptet som inte bara gäller Norden utan också norra Tyskland.

Ehandel.se har tidigare berättat att Göran Månsson tillsammans med en investeringsgrupp gått in som delägare i Litium, ett företag som bidrar med plattformar till andra företag.

- Det stämmer, vi blev näst största ägare. Det är spännande för Litium satsar på stora bolag och har planer på att växa, säger han.

Kommer er investering i Litium att ha någon koppling till planerna i Ängelholm?

- Det hoppas vi. Vi kan ge deras kunder ett erbjudande om klustertanken. Tanken är att kunderna ska ha flera gemensamma nämnare inom till exempel logistik och bemanning och på så sätt få ner sina kostnader. Alla aktörer får samma pris och det priset ska vara billigare än vad det hade varit annars.

Annons

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!