PostNord: 65% ändrar sig när de beställer hemleverans

Logistikföretaget bjöd in till paneldebatt i Almedalen.

Årets Almedalsvecka är i full gång och i år verkar både handel och digitalisering stå högt i kurs. I går kunde vi berätta om e-handlaren som tyckte att det var bättre att bedriva sin verksamhet i Jokkmokk än i Stockholm.

Men Juhan Niila Stålka är långt ifrån ensam om att se e-handel som en stark möjlighet för en levande landsbygd. Ett företag som är inne på samma linje är PostNord, som i dag arrangerade en paneldebatt om nutidens och framtidens handel i Almedalen.

Annons
Annons

I den framkom det bland annat att många som väljer att få sin vara hemlevererad ändrar sig under resans gång. Hela 65 procent ändrar sig innan varan har levererats.

- Man kanske vill ändra dag, man kanske vill hämta hos ett ombud eller så kanske man vill att vi ska ställa av det fast man inte är hemma. Det är faktiskt den absolut vanligaste ändringen, sade PostNords VD Håkan Ericsson i ett sammandrag av debatten som har publicerats på PostNords hemsida.

Förutom Håkan Ericsson deltog bland andra inkubatorgrundaren och entreprenören Karsten Deppert, HUI Researchs tillträdande VD Emma Hernell och två riksdagsledamöter i e-handelssamtalet.

Svenskar e-handlar mat till butik

Debatten modererades av Footwaygrundaren och e-handelsprofilen Sara Wimmercrantz, som ser att kundernas krav på precision och tillgänglighet ökar hela tiden.

- Vi pratar fortfarande mycket om hur snabba leveranserna kommer att vara, vilket fortfarande gäller för vissa varor, men det viktigaste för kunden är precision, att veta exakt när varan kommer och få det kommunicerat till sig. Det är något vi ser som en väldigt viktig faktor, sade hon.

Med i uppställningen var även ICA:s VD Per Strömberg, som pratade om den ökande trenden att beställa mat på nätet. Han tog dock upp att livsmedel inte e-handlas i lika stor utsträckning som andra varor.

- Och det som också skiljer en hel del, inte minst när man tittar internationellt, är ju att väldigt många människor väljer att plocka upp maten i en butik istället för att få den hemkörd hela vägen.

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!