PostNord gör om varubreven igen – lanserar ny tjänst

Börjar med att sänka straffavgiften.

När PostNord tidigare i år beslutade sig för att förändra måtten på varubreven, blev många e-handlare upprörda. De hade sedan tidigare redan fått vänja sig vid att tjänsten hade blivit dyrare att använda och nu kom alltså besked om att varubrevens nya mått gjorde att tjänsten inte kunde användas lika fritt som tidigare.

LÄS ÄVEN: E-handlare i uppror - ska stoppa PostNords nya varubrev

Annons

Kompletterar med ny tjänst

Och nu har kritiken av allt att döma fått gehör. PostNord skriver nämligen i ett pressmeddelande att avgiften för överskridande mått - det vill säga den avgift man som e-handlare får betala om man skickar för stora paket som varubrev - sänks från 38 till 5 kronor.

Enligt PostNord syftar förändringen till att "bättre tillmötesgå kundernas behov".

- Det har sedan förändringen blivit väldigt tydligt att det finns ett segment mellan Varubrev och MyPack Collect där vi behöver erbjuda en möjlighet till leverans utanför dörren i de fall paketen inte går ner i brevlådan, säger PostNords koncernchef Håkan Ericsson i ett pressmeddelande.

Ska förbättras nästa år

Den nya straffavgiften gäller från och med den 1 oktober, men fler nyheter angående varubreven ser ut att vänta lite längre fram.

- Vi har påbörjat arbetet med den nya varubrevstjänsten och återkommer med detaljer längre fram. Vår ambition är att lansera den förbättrade varubrevstjänsten i början av 2019, fortsätter Håkan Ericsson.

LÄS ÄVEN: De nya varubreven är här: "Inga problem har uppstått"

Exakt hur tjänsten Varubrev kommer att fungera framöver återstår att se. Det verkar bland annat handla om förändringar i hur de aktuella paketen ska levereras.

- Utvecklingen av Varubrevet ska inkludera ett nytt koncept för leverans utanför dörr, det vill säga leverans utan kvittens. Även spårbarhet och leveransavisering kommer att införas, skriver PostNord.

Annons

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!