PostNord i ny härva – uppges vara avsändare i falskt mejl

Uppmanar till försiktighet.

Betala fem kronor så får du ett formulär som kan lämnas till posten i utbyte mot ett paket som ligger där och väntar på dig. Ungefär så lyder budskapet i ett mejl som har skickats ut till ett okänt antal mottagare de senaste dagarna. Mejlet ser ut att ha PostNord som avsändare, men problemet är att både det och mejlets innehåll är påhittat av bedragare.

- Det ser tyvärr ut som att det just nu cirkulerar bluffmejl och dito SMS, konstaterar Maria Ibsén, pressansvarig på PostNord, när vi visar henne det aktuella utskicket.

Annons
Annons

För den som är lite vaken är det ganska uppenbart att mejlet inte är äkta. Bland annat är mejlrubriken formulerad "Din paket är skickat". Enligt uppgift till redaktionen har samma mejl dessutom skickats ut flera gånger på kort tid till en och samma mottagare - ibland så intensivt som tre gånger på en timme.

"Alltid lika tråkigt"

Mottagaren uppmanas att klicka på en länk där det står "Betala frakt". Vad som händer om man gör det kan vi inte svara på, men som med alla misstänksamma mejl är förstås länkar något man i själva verket bör undvika. För PostNord har det tyvärr blivit någon av en vardag att personer med oärliga avsikter utnyttjar PostNords varumärke för att försöka få in pengar.

- Som tur är är de flesta mottagare lite misstänksamma, vilket man dessvärre behöver vara idag. Det är alltid lika tråkigt när mindre nogräknade personer använder vårt eller någon annans namn för att luras, säger Maria Ibsén.

LÄS ÄVEN: Massutskick av nytt bluffmejl med PostNord som avsändare

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!