Massutskick av nytt bluffmejl med PostNord som avsändare

Nu cirkulerar en ny version av falska e-postmeddelanden som ser ut att komma från PostNord.

Det har cirkulerat friskt med bluffmail det senaste året. Ikea är en av de som drabbats och PostNord namn användes, inte bara en, utan två gånger under kort tid i höstas.

Nu är det dags igen och PostNord varnar nu återigen för en ny våg av av falska e-postmeddelanden, så kallade phishingmail.

Annons

– PostNord har ingenting med utskicket att göra, och kan tyvärr inte heller göra något åt det annat än att varna för dessa falska e-postmeddelanden, skriver PostNord i ett pressmeddelande.

Skickar inte den typ av mejl

E-postmeddelandet inleds med ”Ditt paket väntar på dig” och fortsätter med: ”Ditt paket med spårningsnummer SE200039928EYR20. Paketet har försökt levereras till dig. Vi har därför infört en avgift på 5 kronor”.

Mottagaren uppmanas ladda ned ett formulär som ”ska överlämnas till posten”. Om man inte hämtar ut paketet inom 10 dagar påstås Postnord ta en avgift på 47 kr per dag.

– PostNord skickar inte e-post om leveranser på detta sätt, och tar aldrig ut avgift för att paket ligger hos ett ombud. Vi uppmanar den som har fått mejlet att genast radera det. Klicka inte på några länkar, försök inte spåra försändelsen och följ inte några av de andra instruktionerna i det falska e-postmeddelandet.

Annons