PostNord i ny storsatsning på leverans innanför dörren

Jollyroom, Apotea och Komplett med på tåget.

Vi har tidigare rapporterat om hur allt fler hem blir smarta, något som e-handlare som M.nu och numera Mikael Rehn ska dra nytta av. I denna trend finner vi även de smarta låsen som istället för fysiska nycklar använder digitala sådana och därmed går att låsa upp med exempelvis mobiltelefonen eller en engångskod. Det senare öppnar för att få sina e-handlade varor levererade innanför dörren.

I april förra året lanserades leverans direkt till kylskåpet i ett samarbete mellan ICA, PostNord och det smarta låset Glue. Detta följdes upp i december av att Bring började leverera innanför dörren, också i samarbete med Glue.

Annons

Nu tas nästa steg på resan då PostNord återigen väljer att gå innanför kundens dörr. Denna gång är det dock med hjälp av låsjätten ASSA Abloy och deras smarta lås.

"Mottagaren behöver inte passa någon tid"

De med ett smart lås ifrån ASSA Abloy kan nu e-handla ifrån nätbutikerna Jollyroom, Apotea och Komplett för att sedan få varorna levererade innanför ytterdörren, med hjälp av PostNord.

- Vi ser en tydlig trend och efterfrågan om ökad valfrihet vid leverans och vi kommer nu kunna leverera varor innanför ytterdörren på ett säkert sätt. Mottagaren behöver inte vara hemma eller passa någon tid, vilket gör det både enkelt och bekvämt. Vår ambition är att PostNord ska leverera på det sätt som passar mottagaren bäst, säger Johan Hellman, Head of eCommerce på PostNord.

Det hela fungerar som så att kunden väljer ett tidsfönster för leverans och sedan får PostNords chafför en engångskod för att kunna öppna dörren. När leveransen är genomförd så blir sedan koden ogiltig och kunden får ett meddelande om att leveransen är genomförd. PostNord demonstrerar det hela i en video som ni kan se nedanför:

Annons