ICA och PostNord tar sig in i ditt hus och levererar till kylen

ICA, PostNord och Glue lanserar ett pilotprojekt som innebär att du kan få maten hemlevererad och uppackad i kylskåpet även om du inte är hemma.

Efter bakluckeleveranser och leverans till kylutrymmen i entrén är det nu dags för in-i-kylenleveranser. Det menar ICA som i ett samarbete med PostNord och Glue, inte bara kommer att erbjuda hemleveranser av livsmedel, utan även ser till att de hamnar i kylen. Och det utan att kunden behöver vara hemma.

– Vi utforskar nu framtidens sätt att handla mat på nätet och vill driva utvecklingen framåt. Med en sådan här tjänst gör vi kundernas vardag enklare, säger Anders Svensson, VD Ica Sverige.

Annons

Smart lås och digitala nycklar

Pilotprojektet drar igång vecka 16 och man kan nu anmäla sitt intresse på Ica.se/infridge. Tjänsten är dock inte tillgänglig för alla. Bland annat krävs det att man har ett Glue Smart Lock, ett digitalt lås, installerat på dörren. Något som gör det möjligt att låsa och låsa upp dörren till hemmet via en smartphone.

Med hjälp av digitala nycklar, som kan delas ut till familj, vänner eller företag, blir det sedan möjligt för chauffören, som i förväg har kundens godkännande och digitala nyckel, att ta sig ända fram till kylskåpet för att packa upp varorna.

– Detta partnerskap inte bara löser och tar leveranser till nästa nivå, det låser upp kraften i on-demand-ekonomin och uppmuntrar människor att börja tänka annorlunda när det gäller att öppna upp sitt hem för tjänster som kan göra livet lättare, säger Carl Johan Grandinson, VD Glue.

Annons