PostNord levererar nytt paketrekord under julhandeln

Under natten till tisdagen slog PostNord sitt tidigare paketrekord då cirka en halv miljon paket passerade genom paketterminalerna i Sverige under ett enskilt dygn.

I förra veckan fick vi en liten inblick i hur det ser ut i en av PostNords terminaler mitt i julrushen. Måndagen den 14 december räknade man med att sortera 65 000 till 70 000 paket på PostNords största terminal i Veddesta.

Men det var inte bara där som det rådde ett smärre julkaos. Under natten till tisdagen slogs nämligen det tidigare paketrekordet då PostNord under ett enskilt dygn hanterade 498 568 paket, vilket är 43 568 paket mer än rekordet från 2014.

Annons
Annons

Shoppat för 17,8 miljarder kronor totalt

Som vi rapporterade tidigare idag har svenskarna fram till den 19 december e-handlat julklappar för 5 miljarder kronor enligt PostNord. Det är 25 procent mer än vid samma tidpunkt 2014. Men även om 28 procent av julklappsinköpen i år skett på nätet, är det många leveranser som ska ut till butikerna.

Både den digitala e-julhandeln och den fysiska julhandeln förväntas öka i omsättning och totalt har svenskarna fram till den 19 december köpt julklappar för 17,8 miljarder kronor enligt PostNord.

– För oss på PostNord är julen den tid på året då vi har som mest att göra. Vi tar hand om alla julklappar, de som ska levereras till konsumenter som handlar på nätet och de som ska levereras till företag och butiker, säger Anders Holm, chef PostNord Sverige.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!