PostNord om misshandeln: ”Chauffören är uppsagd”

"Det är självklart ett helt oacceptabelt beteende", skriver postföretaget i ett uttalande.

Under morgonen kunde vi berätta om den förbluffande nyheten att en PostNord-chaufför under gårdagen misshandlade en bilist på E6:an utanför Kungälv.

En vaken medtrafikant fångade händelsen på film och där syns tydligt hur chauffören först försöker preja bilisten av vägen, för att sedan själv parkera PostNord-bilen mitt i vägbanan, hoppa ur förarhytten och utdela slag på slag mot den chockade bilisten.

Annons
Annons

Uppsagd med omedelbar verkan

Nu får händelsen konsekvenser från högsta ort. Enligt ett uttalande från företaget ska chauffören ifråga inte ha varit direkt anställd av PostNord, utan av ett annat företag vid namn Trumpetfrakt. Enligt PostNord ska han nu ha blivit av med sin anställning.

- Detta agerande är självklar helt oacceptabelt och chauffören är uppsagd från sin arbetsgivare Trumpetfrakt med omedelbar verkan, skriver PostNord.

Enligt PostNord har Trumpetfrakt fungerat som en underentreprenör till dem, men chauffören var iklädd PostNords arbetskläder och körde en PostNord-bil.

“Får inte köra en meter till för oss”

PostNord vill nu betona att deras chaufförer på inga villkor får agera som den berörda chauffören har gjort.

- Han får naturligtvis inte köra en meter till för oss. Han får också lämna Trumpetfrakt med omedelbar verkan. Det finns inget som helst försvar för att bete sig på detta sätt och det strider mot vår code of conduct. PostNords medarbetare ska alla alltid uppträda professionellt och vara föredömen i vår yrkesutövning, skriver postföretaget i uttalandet.

Ehandel.se har sökt Trumpetfrakt för en kommentar om händelsen.

LÄS ÄVEN: PostNordchafför misshandlar bilist på motorväg

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!