PostNords vd Anders Holm får kliva av mitt i postkaoset

Annemarie Gardshol tar över.

Den nordiska fraktjätten PostNord har som vi vet en del problem just nu. Allt ifrån en drastiskt minskad mängd brev till en lavinartad ökning av Kinapost.

LÄS ÄVEN: PostNord tillbakavisar uppgift om 125 kronor per Kinapaket

Annons

Nu meddelar fraktbolaget att man flyttar om inom ledande positioner på företaget, allt i skuggan av den stora omställningen till e-handel.

Anders Holm får lämna rollen som vd för PostNord Sverige och blir nu istället chef för "Corporate Clients, International Linehauls och Förtullning samt PostNord Finland".

"Starka tillväxten inom e-handelslogistik"

Den som tar över vd-rollen är Annemarie Gardshol som tidigare varit vd på PostNord Strålfors Group, och kanske mest intressant är att hon den senaste tiden jobbat med e-handeln inom bolaget:

- Annemarie Gardshol har arbetat inom PostNord-koncernen sedan 2012 och kommer närmast från tjänsten som vd för PostNord Strålfors Group som hon innehaft i tre år. Dessförinnan har hon varit ansvarig för PostNords strategiarbete. 2014 utökades hennes uppdrag till att även omfatta PostNords aktiviteter inom eCommerce & Corporate Clients, skriver fraktbolaget i ett pressmeddelande.

Det är alltså Annemarie Gardshol som blir ansvarig för PostNord Sveriges verksamhet.

- Annemarie Gardshol kommer att fortsätta att driva vidare det omställningsarbete som pågått under de senaste åren och ta tillvara på den starka tillväxten inom e-handelslogistik. Dessutom kommer hon att fokusera på att förbättra bolagets kvalitet och image samt arbeta för ett ökat medarbetarengagemang, skriver PostNord.

Alla förändringar kommer att genomföras den 1 februari 2018. Annemarie Gardshol och Anders Holm kommer att ingå i PostNords koncernledning och rapportera till koncernens vd Håkan Ericsson.

LÄS ÄVEN: PostNords tuffare tag: Först moms och sen levererat paket

Annons

Annons