Prettypegs nya koncept: Gör-det-själv hos återförsäljare

Oändliga kombinationer när e-handeln inleder samarbete med ett byggvaruhus.

E-handeln Prettypegs, som inledde sin bana med att tillverka produkter till IKEA-möbler, gör nu för första gången entré i den fysiska världen. I byggvaruhuset Fredells i Sickla har bolaget satt upp en Gör det själv-avdelning där kunderna själva ska kunna kombinera Prettypegs produkter med Fredells, något som ska ge kunderna ”en komplett butiksupplevelse”.

I samband med butikspremiären har Prettypegs lanserat ett antal nya ben och skivor och enbart med företagets produkter ska det nu gå att få ihop 2 800 kombinationer. Med Fredells varor blir möjligheterna att sätta ihop en unik möbel i stort sett oändliga, enligt Prettypegs.

Annons

- Vår mission är att göra det enklare att skapa själv och att förändra och förbättra det befintliga. Att lansera vårt första fysiska butikskoncept tillsammans med Fredells var därför ett naturligt val för oss. Allt material som kan tänkas behövas för ett Gör-det-själv-projekt finns nu under ett och samma tak vilket gör det mycket enklare och roligare för våra kunder att skapa sina personliga möbler, säger Jana Cagin, marknadsansvarig och grundare av Prettypegs i ett pressmeddelande.

Funkar med 80 procent av marknaden

När Prettypegs grundades 2012 var ambitionen i första hand att erbjuda alternativa ben till IKEA-möbler. Sedan dess har verksamheten expanderat och numera ska företagets produkter vara gångbara ihop med alla varumärken och möbelfabrikat.

- För att förtydliga är det inte varumärket som begränsar oss, utan det är snarare materialet - en soffa eller säng i stålram passar inte våra ben för. Så vi kan inte säga att vi fungerar till alla möbler - men i runda svängar så brukar våra produkter passa för 80 procent av de möbler som finns på marknaden, säger Peter Gestrup, VD Prettypegs.

Annons