Prisjakt nere i 30 min: ”Nästan omöjligt att förbereda sig”

Inte riktigt som Usain Bolt när allt kom omkring.

Köpfesten tog fart redan under natten och framåt morgonen var Black Friday igång på riktigt. Några som måste vara beredda på en kraftig trafikökning under massiva kampanjdagar som denna är förstås prisjämförelsesajterna, och Prisjakt var en av aktörerna som hade gjort sin hemläxa ordentligt.

LÄS ÄVEN: Prisjakts lastbil ska visa vägen i Black Friday-djungeln

Annons

Hos företaget var man så säker på att Prisjakts sajt skulle hålla för trycket, att man i ett inlägg på Facebook valde att jämföra den egna prestandanivån med hastigheten hos supersprintern och OS-medaljören Usain Bolt.

- Nu är det Black Friday-morgon och rekordmycket trafik på sidan men vad gör det när Prisjakt funkar lika bra som Usain Bolt är snabb. Tack för att ni använder Prisjakt, skrev företaget.

"Stor och plötslig trafikökning"

Bara någon timme senare stod det dock klart att jämförelsen kanske ändå var lite att ta i. Vid 11-tiden i förmiddags låg nämligen Prisjakts sajt nere i cirka en halvtimmes tid.

- Det var en väldigt stor trafikökning som kom väldigt plötsligt, och som vi helt enkelt inte lyckades hantera. Och då har vi ändå jobbat hårt för att förbereda oss för den här typen av påfrestningar, säger Prisjakts Sverigechef Carl Vult von Steyern till Ehandel.se.

LÄS ÄVEN: 27% av produkterna går upp i pris på Black Friday 

Hade ni alltså inte förberett er tillräckligt bra när allt kom omkring?

- Alla som har jobbat med det här har gjort ett väldigt bra jobb, men vissa saker är nästan omöjliga att förbereda sig på. Då är det bara att jobba på extra hårt och se till att få upp sajten igen, och det tycker jag ändå att vi lyckades med ganska så snabbt.

Annons

Ironin i det hela poängterades i sociala medier, och Prisjakt löste incidenten genom att lägga upp svaret “Haha, damn, vi hoppades på att klara det i år!”. Carl Vult von Steyern känner sig nu trygg med att resten av Black Friday kommer att passera smärtfritt.

- Det tror vi absolut. Vi är väl förberedda för anstormningen som väntar, säger han.

Annons