Priskänsliga djurägare ska få hjälp att hitta rätt sajt

Den nya prisjämförelsesajten Billigtfoder.se ska hjälpa djurägare att hitta de billigaste djurbutikerna på nätet.

I vår artikel om djurbranschen på nätet som publicerades nyligen, berättade Katrin Lundgren som drev en kattbutik i elva år innan hon bestämde sig för att sälja den, att många kunder extremt gärna vill betala ett så lågt pris som möjligt för sitt djurfoder.

I dag lanseras Billigtfoder.se, en sajt som kan göra det enklare för kunder att hitta butiken som erbjuder lägst pris på en särskild vara. Priserna är inklusive frakt, och så småningom kommer sidan även att informera konsumenterna om vilken typ av leverans som erbjuds på olika sajter. Till en början kommer sajten främst att erbjuda priser på hund- och kattprodukter men inom kort väntar även reptil, fisk och smådjur.

Annons

- Vi vill kort och gott ge djurägare som väljer att köpa sitt foder på nätet det bästa möjliga priset när de väljer att handla. Priserna kommer uppdateras flera gånger om dagen med hjälp av vår egentillverkade scraper som läser igenom de olika priserna i butikerna. Vi är alltså inte beroende av någon produktfeed som butiken i fråga tillhandahåller, och där det ofta uppstår fel, säger Jakob Thorselius som driver sajten tillsammans med kompisen och kollegan Viktor Svensson.

Hur kom ni på att den här sajten behövdes?

- Det började med att min bror som är nybliven kattägare skulle köpa ett stort paket kattmat på nätet, när han hade klickat hem en stor påse så hittade han samma produkt fast till ett mycket lägre pris hos en annan nätbutik. Något som säkert andra djurägare känner igen sig i, förklarar Jakob Thorselius.

Han lovar att sajten inte kommer att innehålla några bannerannonser. Istället ska projektet finansieras genom provision från olika affiliatenätverk. Ett exempel är Adrecord, som enligt Jakob Thorselius är det nätverk som har flest anslutna djurbutiker.

- Vi kommer vara helt opartiska bland de olika butikerna och har man billigast pris så kommer man synas högst upp, avslutar Jakob Thorselius.

Annons