Qliro Group gör jätteförlust och omsättningen sjunker

E-handelsbolaget redovisar ett resultat efter skatt på -45,8 miljoner kronor för årets tredje kvartal.

Qliro Group, med bland annat Lekmer, Cdon och Gymgrossisten i portföljen, fortsätter att dras med röda siffror. När e-handelskoncernen idag visade upp siffrorna för det tredje kvartalet står det klart att bolaget gör en förlust på 45,8 miljoner kronor. Att jämföra med -32 miljoner kronor under motsvarande period i fjol.

Något som enligt Qliro Groups nye VD, Marcus Linqvist, delvis beror på att koncernen inlett en strategiöversyn som förväntas vara klar innan årsskiftet.

Annons
Annons

– Vår översyn har även lett till beslutet att sänka rörelserisken i koncernen genom att införa en mer återhållen syn på flera aspekter kring redovisningsprinciper, bland annat aktivering av utvecklingskostnader och lagerhantering. Detta medförde en negativ resultatpåverkan om 20 miljoner kronor i kvartalet, säger Marcus Lindqvist.

Lekmer är inte lönsamt

Även nettoomsättningen sjönk under det tredje kvartalet jämfört med motsvarande period i fjol. Från 930 miljoner kronor till 917 miljoner, något som delvis har att göra med försäljningen av vitvarubutiken Tretti.se.

Samtidigt konstaterar bolaget att Lekmer för närvarande inte är lönsamt och fortsatt har tydliga utmaningar kopplade till sin lagerverksamhet, något som påverkar både tillväxt och resultat. Men Marcus Lindqvist tror på en vändning.

– Lekmer har ett starkt erbjudande i ett attraktivt segment med hög tillväxtpotential och bolaget har även återupprättat en god kundnöjdhet. Sammantaget gör detta att den underliggande affärsmodellen är attraktiv. För att kunna realisera denna potential, kommer vi fortsätta att investera tid och resurser i Lekmer.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!