Räckesbutiken förvärvas – här är bolaget som tar över

Siktar på att växa genom förvärv.

När vi senast rapporterade vi om Räckesbutiken var det i samband med att företaget tog det första symboliska spadtaget på sin nya anläggning, som beräknas stå klar om några månader. 

- Räckesbutiken får de förutsättningar som vi behöver för att kunna fortsätta växa. Första spadtaget kändes spännande. Nu är vi verkligen på väg mot nästa steg i företagets utveckling, sa Andreas Weberg, medgrundare och vd på Räckesbutiken.

Annons

LÄS ÄVEN: Räckesbutiken bygger nytt - första spadtaget avklarat

Då sa Andreas Weberg att de är "på väg mot nästa steg i företagets utveckling" och nu meddelar bolaget att de blivit uppköpta av Beijerinvest för att tillsammans ta nästa steg. Andreas Wedberg förblir dock delägare.

 - Nu har jag hittat en partner som kan hjälpa oss i vår fortsatta utveckling. Jag fastnade för den industriella och långsiktiga ägarfilosofin i kombination med en entreprenörskultur hos Beijerinvest och familjen Wall som passar oss utmärkt, säger Andreas Wedberg i ett pressmeddelande.

"Internationaliserats framgångsrikt"

Räckesbutikens mål är att växa genom förvärv och att deras egen digitaliseringserfarenhet ska vara till hjälp i det arbetet.

- Räckesbutiken arbetar på ett modernt sätt. Via digitala lösningar har man gjort det svåra lätt - förenklat köpprocessen för kunderna samt effektiviserat produktion och logistik. Dessutom har erbjudandet internationaliserats på ett framgångsrikt sätt, säger Anders Eller, vd för Beijerinvest.

E-butiken säljer och tillverkar måttanpassade glasräcken på nätet. Företaget grundades 2010 av Andreas Wedberg och André Svensson, är baserat i Ängelholm och har idag cirka 30 medarbetare. Aktörens huvudmarknad är Sverige men säljer även till Norge, Danmark, Finland, Tyskland, Österrike och Frankrike.

Under 2018 omsatte Räckesbutiken drygt 50 miljoner kronor, och Ehandel.se har flera gånger skrivit om bolagets tillväxtresa som varit stark sedan start. 

LÄS ÄVEN: Räckesbutiken gör över 7 miljoner kronor i vinst

Annons

Planen framåt är att fördubbla tillverkningskapaciteten när Räckesbutiken flyttar till större lokaler i höst.

Annons