Räckesbutiken gör över 7 miljoner kronor i vinst

"Lite besvikna på resultatet".

Räckesbutiken snuddar 50 miljoner kronor i omsättning för helåret 2017, något som företaget redan tidigare i år avslöjade för Ehandel.se att de skulle göra.

LÄS ÄVEN: Räckesbutiken lanserar en helt ny produkt

Annons
Annons

Samtidigt meddelade företaget att de förväntade sig ett ökat resultat. Så blev det också och resultatet växer med nära 1,5 miljoner kronor, jämfört med året innan, och landar på totalt 7,2 miljoner kronor. Detta med en omsättning på 49,4 miljoner kronor.

"Hade bättre resultat i prognoserna"

Ett fint resultat minst sagt, men Räckesbutiken hade räknat med mer.

- Tyvärr var vi lite besvikna på resultatet, även om det inte alls är dåligt. Vi hade ett bättre resultat i prognoserna men investeringar i bland annat personal tynger, säger delägaren Andreas Wedberg till Ehandel.se.

Även om Andreas Wedberg är lite besviken så går det alltså framåt för företaget. Tillväxttakten har även ökat något, och föregående års omsättningtillväxt på 20 procent har nu växt till 25 procent.

Planerar nu superlager

Nu planerar företaget att bygga ett eget superlager, vilket dock i glasräckesbranschen innebär lite mer än en plats att lagra varorna på.

- Det som är klart är att vi planerar att bygga ett nytt "superlager", eller i vårt fall en superproduktionsenhet. Det blir drygt 2 300 kvadratmeter produktionsyta, kontor och personalutrymmen i steg ett. Platsen är fortfarande Ängelholm men dock på andra sidan motorvägen. Bygglov är inlämnat och om allt går enligt plan bör vi kunna flytta in någon gång under hösten 2019, säger Andreas Wedberg.

I övrigt ska nya produkter finnas på ritbordet och Räckesbutiken utesluter in att expandera till fler länder framöver.

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!