Recheckit tar in mediegigant i styrelsen

Investeraren får nytt toppuppdrag.

Planen var först att ta sig an den amerikanska marknaden, men under 2018 tog Recheckit beslut om att istället göra en satsning på svensk mark. Det norska techbolaget, vars affär går ut på att öka e-handlares konvertering, gick därmed in i Sverige som sin första internationella marknad.

LÄS ÄVEN: Recheckit till Sverige - tar in e-handelsprofil som VD

Annons

Nu kommer Recheckits nästa drag - nämligen en ny ordförande. Den som ska leda bolagets styrelse framåt är ingen mindre än civilekonomen Gunnar Bjørkavåg, som förmodligen är mest känd för att i 18 år ha varit koncernchef för den norska mediejätten NHST Media Group. I gruppen ingår bland annat tidningarna Morgenbladet och Dagens Næringsliv.

"Mycket nöjda med utvecklingen"

Gunnar Bjørkavåg arbetar annars för investmentfirman Must Invest, som i somras gick in med 10 miljoner kronor i Recheckit.

- Från ett investeringsperspektiv är vi mycket nöjda med den utveckling och tillväxt vi ser i företaget, både i och utanför Norge, kommenterar Gunnar Bjørkavåg i ett pressmeddelande.

Recheckit nådde under 2018 en omsättning på 16 miljoner kronor. Bland företagets kunder finns bolag som IKEA, Cocopanda, CoolStuff och Komplett.

Annons