Search
Close this search box.
ANNONS

Richardsson om hur du lyckas med popup

Richardsson om hur du lyckas med popup
Maria Richardsson
Johanna Allhorn
johanna@ehandel.se

Dela artikeln:

Nordic Design Collectives VD och grundare Maria Richardsson ger sina bรคsta tips pรฅ hur man lyckas med att sรคtta upp en tillfรคllig butik.

ANNONS

Maria Richardsson har de senaste รฅren sjรถsatt flera satsningar pรฅ popup-butikerย under bland annat modemรคssor och i olika stรคder och kรถpcentrum infรถr julhandeln. Hon var nyligen med i Veckans 5ย hรคr pรฅ Ehandel.se och dรฅ kom svaren direkt frรฅn en popup-butik i London.

Nรคr รฅrets frรคmsta shoppingsรคsong nu nรคrmar sig pรฅ nytt bad vi henne att dela med sig av sina bรคsta tips till andra e-handlare som รคr nyfikna pรฅ att ge tillfรคlliga butiker ett fรถrsรถk.

1. Tรคnk igenom ditt syfte

Vill du ha en popup fรถr att bygga varumรคrke, eller sรคlja av varulager?

- Syftet รคr grundlรคggande, och pรฅverkar sedan var du vรคljer att lรคgga din popup, hur lรคnge den ska vara รถppen och nรคr pรฅ รฅret det passar, sรคger Maria Richardsson.

2. Samarbeta med den lokala ledningen

Oavsett om det รคr centrumchefen eller den lokala handlarfรถreningen รคr det enligt Maria Richardsson viktigt att ha en god dialog.

- En del ser fortfarande e-handel och popup stores som ett hot istรคllet fรถr en mรถjlighet att dra mer kunder till omrรฅdet. Ett bra samarbete gรถr att det hรคr kan bli en mรถjlighet till mervรคrde fรถr alla inblandade, bรฅde den som driver popup och de som redan finns pรฅ plats.

3. Hรฅll det sรฅ enkelt som mรถjligt

Som e-handlare รคr det lรคtt att bรถrja bygga integrationer och system fรถr det mesta. Men i en popup gรฅr det att hรฅlla det enkelt, med manuella dagsordrar i systemet fรถr fรถrsรคljningen och betalningar via iZettle.

4. Skaffa detaljhandelskompetens

E-handel รคr svรฅrt och komplext - och det รคr detaljhandel ocksรฅ! Sรฅ se till att ha rรคtt kompetens med dig.

- Det รคr inte bara att skaffa lokal, stรคlla in produkter och hoppas att kunderna kommer in och ger dig pengar. Du mรฅste kunna exponera produkter, hantera kunder, sรคlja i butik, vรคlja rรคtt lรคge, lรคgga schema och mycket mycket mer.

5. Anvรคnd tillfรคllet fรถr kundanalys

En popup eller ett fysiskt event รคr ett fantastiskt tillfรคlle att fรฅ en djupare fรถrstรฅelse fรถr dina kunder.

- Du ser vilka de รคr, du kan hรถra vad de pratar om, vad de funderar รถver och frรฅga dem vad de tycker pรฅ ett helt annat sรคtt รคn vad man kan vid digital analys, avslutar Maria Richardsson.

Vill du ha fler tips frรฅn experter? Lรคs รคven:ย 

Svรคrdson vet hur man lรคgger upp frakten

Jonas Carlstrรถm kan allt om Facebook-annonser

Dela artikeln: