Rocket Internet plockar bort Kinnevik ur styrelserummet

Investmentbolaget saknar snart helt representanter i Rocket Internets styrelse då Kinneviks VD Lorenzo Grabau och styrelseledamoten Erik Mitteregger lämnar i juni.

I mitten av december valde Kinneviks VD, Lorenzo Grabau, att lämna posten som styrelseordförande i Rocket Internet efter vad som uppgavs vara en maktkamp kring noteringen av matkasseföretaget Hellofresh.

Nu meddelar Rocket Internet i ett pressmeddelande att Grabau lämnar Rockets styrelse helt när bolaget har sin årsstämma den 9 juni. Det framgår även att Kinneviks styrelseledamot Erik Mitteregger, kliver av i samband med årsstämman.

Annons
Annons

Vill ha oberoende ledamöter

Det innebär att Kinnevik inte kommer att ha någon representant i Rocket Internets styrelse. Ett bolag som investmentbolaget äger drygt 13 procent av aktierna i och där man är näst största ägare efter bröderna Samwer.

Enligt Rocket Internet beror förändringen på att man vill öka antalet oberoende ledamöter i styrelsen. Som ersättare har Rocket föreslagit Stefan Krause, tidigare finanschef för Deutsche Bank och BMW, samt Pierre Louette, som sitter i ledningen för den franska teleoperatören Orange.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!