Search
Close this search box.
ANNONS

Royal Design: "Vi kommer alltid att stanna i Kalmar"

Royal Design: "Vi kommer alltid att stanna i Kalmar"
Magnus Pettersson sรคger att Smรฅland รคr och fรถrblir hjรคrtat fรถr Royal Design
Michell Grรถnlund

Dela artikeln:

Nekar till rykten om storflytt till Stockholm - men bekrรคftar samordningar.

ANNONS

Igรฅr kunde vi berรคtta att Royal Design vรคljer att lรคmna Gรถteborg, samt att det ryktas att de รคven kan vara pรฅ vรคg att lรคmna Kalmar. Sรฅ รคr dock inte fallet, enligt vd Magnus Pettersson.

- Vi kommer alltid att vara kvar i Kalmar. Den fastigheten รคger vi sjรคlva och den รคr vรคrd รถver 20 miljoner. Dessutom kommer vi ju frรฅn bรถrjan frรฅn Glasriket och vรฅr sjรคl och vรฅrt hjรคrta รคr i Smรฅland. Sรฅ vi kommer att finnas kvar dรคr och vรฅrt lager kommer att vara kvar i Orrefors, sรคger han till Ehandel.se.

Lร„S ร„VEN:ย Lokalhyran fรถr hรถg - Royal Design flyttar till Stockholm

Flera avdelningar har jobbat dubbelt

Han menar att det som hรคnt i Gรถteborg รคr tvรฅ saker: Dels sรฅ har Royal Design, sedan de รคven fรถrvรคrvade e-handeln Rum21 frรฅn Qliro 2014, haft dubbla avdelningar i flera fall.

- Vi har haft en kundtjรคnstavdelning fรถr Royal Design och en fรถr Rum21. En inkรถpsavdelning i Gรถteborg och en i Stockholm, och sรฅ vidare. Sรฅ vi har gjort samma saker pรฅ tvรฅ olika stรคllen och det รคr det som vi nu ska fรฅ en bรคttre samordning av.

Lร„S ร„VEN:ย Royal Design kรถper Rum21 fรถr 68 miljoner kronor

"Det handlar om att gasa"

Beslutet att samordna avdelningarna sammanfรถll dessutom med att den hyresvรคrd som fรถretaget hade i Gรถteborg sa upp fรถretaget och dรคrtill ville hรถja hyran kraftigt. Det har gjort att den organisatoriska fรถrรคndringen nu snabbas pรฅ och att flytten frรฅn Gรถteborg sker redan i februari.

- Vi blev inte erbjudna nรฅgra nya lokaler fรถr samma eller lรคgre kostnad i Gรถteborg och vi kan inte sitta pรฅ svindyra lokaler som vi inte behรถver. Merparten av vรฅra partners och leverantรถrer sitter antingen i Kรถpenhamn eller i Stockholm, sรฅ dรฅ bestรคmde vi oss fรถr att slรฅ ihop avdelningarna. Pรฅ sikt kommer det att innebรคra att vi blir fler medarbetare och inte fรคrre. Det handlar om att gasa, berรคttar Magnus Pettersson och tillรคgger att samtliga medarbetare som jobbat pรฅ Gรถteborgskontoret kommer att erbjudas jobb antingen i Kalmar eller i Stockhom.

Satsar mot miljarden infรถr 2020

Fรถrรคndringarna innebรคr att kundtjรคnst och allt som hanteras internt, skรถts frรฅn Kalmar, medan inkรถp, sรคlj och marknad framรถver kommer att hanteras frรฅn Stockholm. Magnus Petterson tror att bรฅde Rum21 och Royal Design nu kommer ha mรถjlighet att nรฅ sina tydligt uppsatta mรฅl.

- Vi satsar stenhรฅrt med vรฅra varumรคrken Rum21 och Royal Design och har som ambition att passera miljarden i omsรคttning redan รฅr 2020.

Och det mรฅlet tror han att fรถretaget nu รคr pรฅ god vรคg att nรฅ.

- Vi har under fรถrsta tertialet vuxit med 100 miljoner kronor och har alltsรฅ haft en tillvรคxt pรฅ nรคrmare 40 procent.

Dela artikeln: