Rusning till e-handelsnätverk på Gotland – når 100 medlemmar

Bygghemmagrundaren Patrik Rees tillbaka med nytt e-handelsprojekt.

Efter en tid som medlem i e-handelsnätverket som drevs av Kalmar Science Park, tyckte Bygghemma-grundaren och e-handelsprofilen Patrik Rees att något liknande behövdes på Gotland, där han är bosatt.

30 företag på plats

Och uppenbarligen var det fler än Patrik Rees som var inne på att Gotlands e-handel förtjänade ett nätverk som skulle bidra till tillväxt och höjd kompetens.

Annons

LÄS ÄVEN: Patrik Rees vill sätta Gotland på e-handelskartan

Det som började som ett initiativ och ett projekt ihop med bland annat Gotland Science Park under hösten 2017, har nämligen numera vuxit till ett nätverk med omkring hundra medlemmar. De representerar i sin tur cirka 30 olika företag.

- Vi träffas fyra gånger per år där hela gruppen bjuds in och kör löpande utvärderingsgrupper då det finns behov. Vid dessa tillfällen tittar deltagarna på varandras sajter och ger konkreta tips på hur de kan utvecklas, berättar Julius Bengtsson, verksamhetsledare på Gotland Science Park, för Ehandel.se.

Vad krävs för att få vara med? Måste man vara e-handlare?

- I nuläget krävs inget för att vara med, däremot bör du driva e-handel eller vara i startgroparna av att starta upp e-handel. Annars är det inte så relevant att delta.

Gästas av branschproffs

E-handelsnätverket på Gotland, som också har fått uppbackning av Almi Gotland och Tillväxt Gotland, hade sin senaste träff så sent som i förra veckan. Då bjöds de cirka 50 gästerna på en föreläsning på temat plattform och system av Johan Uddh och Marcus Oldin från Easyfy.


Sara Öhman kom med tips på hur man säljer mer med bättre PR

Nätverket har också gästats av sociala medier-proffset Sara Öhman, som höll i en workshop om marknadsföring och konvertering.

Annons

"Går en spännande framtid till mötes"

På Gotlands e-handelsscen finns redan bolag som ImseVimse, Klockia och Tellkiddo, och Patrik Rees och Julius Bengtsson är överens om att det finns goda förutsättningar för att öns e-handel ska fortsätta att växa.

- En av fördelarna med e-handel är att man kan verka geografiskt på vilken plats som helst i princip och Gotland är en utmärkt plats att driva e-handel på. Det finns en bra teknisk infrastruktur till ön där företag som PayEx och Svenska Spel har verkat i flera år. Nätverket för e-handel på Gotland går en riktigt spännande framtid till mötes, säger Patrik Rees i en kommentar.

LÄS ÄVEN: Hennes butik en av dem som var lönsamma första året

Annons