Så tar konkurrenten upp kriget under jättens största säljdag

"Inget krav på medlemskap någonsin".

Nu på måndag är det dags för Amazon att dra igång årets Prime Day, en köpdag full av erbjudanden särskilt riktade till dem som är - eller kan tänka sig att bli - medlemmar i e-handlarens klubb. Förra året blev dagen Amazons dittills försäljningsmässigt bästa någonsin.

LÄS ÄVEN: E-handlarens avtryck: Flyttar en hel köpsäsong

Annons

Passar på när Amazon höjer priset

Men konkurrenten Ebay tänker knappast låta sin ärkerival komma undan utan kamp. I år ska företaget enligt nyhetssajten Tamebay ha satsat på aggressiva kampanjer med priser som ligger lägre än vad Amazon har att erbjuda. Ebay har dessutom ett ess i rockärmen - nämligen att de inte kräver medlemskap för att kunna ta del av kampanjerna.

- Slipp månadsavgifter och få tillgång till nya och efterfrågade varor med fri frakt och inget krav på medlemskap -  någonsin, lovar företaget i en kampanj.

Budskapet om att man kan fynda utan att vara medlem kommer dessutom bara någon månad efter att Amazon höjt priset på medlemsskapet i Prime. Sedan i maj kostar det 119 dollar (drygt tusen svenska kronor) om året att ha Amazon Prime, vilket kan jämföras med det tidigare priset på 99 dollar.

Garanterar bäst pris

En annan del i Ebays attackplan mot Amazon är att företaget numera erbjuder en så kallad "best deal"-garanti. Den ska innebära att kunden får 110 procent av mellanskillnaden tillbaka, om hon eller han hittar ett bättre erbjudande någon annanstans.

Det finns dock ett Prime Day-område där Ebay lär få stå tillbaka för Amazon - nämligen antalet erbjudanden. Amazon har redan proklamerat att företaget kommer att ha över en miljon erbjudanden världen över när köpdagen drar igång. Ebay ska ha nöjt sig med ett par tusen erbjudanden, men hävdar i gengäld att de är bättre än sin konkurrents. Bolaget lovar bland annat rejäla prissänkningar på populära märken som Apple, Samsung och Adidas.

Annons