Såg resultatet störtdyka – då sålde Qliro Group

Nådde den lägsta nivån sedan 2008.

I januari i år kunde Qliro Group meddela att den tidigare så bolagstäta e-handelskoncernen hade genomfört ytterligare en försäljning. Efter att gruppen i tur och ordning hade gjort sig av med Tretti, Lekmer och Members, hade turen kommit till Health & Sports Nutrition Group (HSNG), eller Gymgrossisten AB, som bolaget hette tidigare.

LÄS ÄVEN: Miljardbolag köper Gymgrossisten av Qliro

Annons

Omsättningen nära 50 miljoner lägre

Affären avslutades i januari det här året, och Ehandel.se kan nu avslöja att HSNG vid Orklas övertagande precis hade avslutat ett år som ledningen knappast kan ha varit särskilt nöjda med.

Bolagets omsättning kom under 2017 upp i knappt 757 miljoner kronor, vilket kan jämföras med drygt 805 miljoner året innan. Samtidigt mer än halverades resultatet från drygt 47 miljoner till knappt 20 miljoner kronor. HSNG:s resultat har inte varit nere på den nivån sedan 2008.

- Bolaget har gått från att agera på en tidigare tillväxtmarknad till att agera på en mer mogen marknad med avtagande tillväxt, konstateras det i HSNG:s årsredovisning.

Ska satsa på fysisk handel

Det numera sålda gym- och träningsföretaget bedriver fortfarande den största delen av sin försäljning via e-handel, men företaget har även franchiselösningar och egna fysiska butiker i Sverige, Norge och Finland. Under 2017 ska företaget ha fått mer än 2,1 miljoner order.

- Framöver kommer bolaget även fortsatt att fokusera på att erbjuda kunden attraktiva varumärken och produkter i flera olika försäljningskanaler. Bolaget kommer därför att fortsätta investera i att bygga för framtida tillväxt i framför allt de nya affärsområdena inom hälsokost och fysisk handel.

LÄS ÄVEN: Resultatet skjuter i höjden hos Qliro Group

Annons