Säljfest hos Partykungen – över 10 miljoner i oktober

Partykungen har "alla förutsättningar för ett rekordår", enligt VD:n Joel Svensson.

Häromdagen meddelade Partykungens VD Joel Svensson på Twitter att hans e-handel hade kommit upp i rekordhöga 1,7 miljoner sidvisningar på en dag. Halloweenförsäljningen brukar utgöra företagets mest intensiva tid på året, och i år ser inte ut att bli något undantag.

- Med ett fyra gånger så stort lager i år jämfört med förra året och en betydligt bättre personalplanering har vi alla förutsättningar för att göra ett rekordår, säger Joel Svensson.

Annons

Kan du ge oss någon siffra på försäljningen hittills i oktober?

- Jag kan säga som så att vi passerade tio miljoner kronor i helgen och Norge står för ungefär fem procent av vår oktoberförsäljning.

Mexikansk tradition årets trend

Förra året bjöd Partykungen bland annat in till en Halloweenfest som pågick i tre dagar, något som kan ha bidragit till att företaget som mest skickade ut 6 500 beställningar för totalt två miljoner kronor under en dag.

I år har tredagarsfesten bantats ner till en lite mer begränsad tillställning på en krog i Gävle. Företagets fokus och energi ska istället läggas på kärnverksamheten, det vill säga e-handeln.

Är det något särskilt som säljer extra bra i år?

- Clowner! Nej, skämt åsido verkar Day of the Dead (Dia de Muertos), som är Mexikos svar på Allhelgona, vara årets trend. Mycket sugar skulls och färgglada dekorationer.

"Förkastligt missbruka clownmasker"

Även om försäljningen av clownrelaterade produkter ligger på sin vanliga nivå är det enligt Joel Svensson ovanligt många som är inne och tittar på clownprodukterna, lämnar kommentarer och sprider produktbilderna i sociala medier.

På senare tid ska polisen ha fått in ett stort antal samtal från personer som känt sig skrämda eller blivit jagade av människor maskerade som clowner. De senaste dagarna har det också förekommit uppgifter om personer som råkat illa ut i samband med att de varit utklädda, och tidigare i dag tog Hobbex beslut om att stoppa försäljningen av clownmasker. Det är dock inte aktuellt hos Partykungen.

Annons

- Vi anser inte att det är vårt ansvar att förhindra människor från att köpa clowndräkter och clownmasker. Skulle vi ta bort dem ur sortimentet så skulle de antagligen vända sig någon annanstans istället. Däremot är det förkastligt att folk missbrukar dem på det sätt som rapporterats i media på sistone, säger Joel Svensson.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!