Scandinavian Photo flyttar: ”I behov av en bra e-handel”

Drar västerut.

Nedläggning av alla butiker i Stockholm och ett nytt upplevelsecentrum som ska ge kunderna en helhetsupplevelse inom foto. Så såg planen ut när Scandinavian Photo i höstas drog igång en omorganisation som i förlängningen skulle leda till mer e-handel.

LÄS ÄVEN: Scandinavian Photo stänger butiker - satsar på flaggskepp

Annons
Annons

"Ett omtag"

I våras följde butiksstängningar på fler håll i landet, och nu står det också klart att Scandinavian Photo kommer att flytta bland annat sitt centrallager. Enligt nyhetssajten Jnytt lämnar Scandinavian Photo Bankeryd i Småland, för att istället etablera sig i Borås. Meningen är att företaget ska vara på plats i sin nya kommun efter sommaren.

- Vi landade i det här beslutet. Det handlar om ett omtag helt enkelt där vi fått titta på en rad faktorer. Val av region och marknaden i stort är sådana exempel, säger Scandinavian Photos vd Anders Halvarsson till Jnytt.

Den numera e-handelsfokuserade fotobutiken ska ha utvärderat möjligheterna att stanna kvar i Bankeryd, men kommit fram till att det var mer fördelaktigt att flytta.

"Kommer att behöva arbeta annorlunda"

Bolaget ska enligt egen uppgift ha erbjudit samtliga anställda att följa med till Borås, som ligger en dryg timmes bilresa från Bankeryd. 

- Vi, som många andra, är i behov av en bra e-handel. Vi kommer att behöva arbeta annorlunda framöver och vi tror att inriktning mot Västsverige kommer att bli tydligare, säger Anders Halvarsson.

LÄS ÄVEN: Steve Jobs porträtt för 250 000 i e-handlarens nya butik

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!