Schibsted: ”Blocket fortsätter att växa”

Nya siffror från Schibsted.

Norska mediekoncernen Schibsted Group släppte i dag siffror för andra kvartalet i år. I Sverige är aktören ägare till tidningarna Aftonbladet, Svenska Dagbladet samt nyhetssajten Omni. Förutom det har de också e-handelssajter såsom säljsidan Shpock, Prisjakt och Blocket. Svenska köp- och säljsajten Blocket, som startades 1996, köptes upp av Schibsted år 2003.

Ökad omsättning för Blocket 

Enligt de nya siffrorna går det framåt för Schibsteds svenska marknadsplatser, där Blocket tillsammans med bostadssajten Qasa och BytBil ingår. 

Annons

LÄS ÄVEN: Blocket satsar på andrahand - går internationellt med förvärv

Blocket ökade sin omsättning från 264 miljoner kronor till 267 miljoner kronor. Deras resultat för andra kvartalet i år landade på 126 miljoner kronor, vilket var en minskning från förra årets resultat på 139 milljoner kronor. Aktören skriver också att bostadssajten Qasa nu börjar bidra till tillväxten. 

- Blocket börjar se effekt av den nya strategin för att komma tillbaka till långsiktig tillväxt. Det är glädjande att konstatera att vi växer under andra kvartalet och att tillväxten kommer från strategiska vertikaler, som exempelvis bil och jobb, säger Schibsteds Sverigechef Raoul Grünthal i ett pressmeddelande.

Prisjämförelsesajten Prisjakt hade också en stark tillväxt jämfört med samma period förra året. I den nya rapporten skriver Schibsted att de förväntar sig se en fortsatt bra utveckling för marknadsplatsernas omsättning. 

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!