Sex av tio danskar ska köpa sina klappar på nätet

Möjligheten att spara tid och pengar får våra rödvita vänner att välja bort stressen i butikerna.

Det är inte bara i Sverige som julhandeln på nätet väntas öka. I Danmark räknar man med ett liknande scenario. Branschorganisationen FDIH ger inga exakta siffror för hur mycket som kommer att spenderas online men konstaterar i en ny undersökning att sex av tio danskar i år ska ge sig ut på nätet för att shoppa julklappar.

– Det finns en växande skara av danskar som kommer att köpa julklappar på nätet. Det är särskilt konsumenter som tidigare svarat "vet ej" som nu svarat "ja" till att köpa julklappar på nätet, säger Niels Ralund, administrativ direktör för FDIH.

Annons

Många leksaker i strumporna

FDIH har i sin undersökning frågat drygt 1 300 konsumenter och har då även kommit fram till att de främsta anledningarna till att gå online är att undvika trängsel och att det är enklare att hitta det man söker till ett billigare pris på nätet.

Och vad lägger då danskarna i julstrumporna i år? Inte helt oväntat är det klassiska julklappar som leksaker, kläder, böcker och presentkort som kommer att toppa listorna.

– Kunderna köper presenter på nätet eftersom de sparar tid och det är lättare att hitta exakt vad de är ute efter, säger Niels Ralund.

Annons