Skruvat: Under 5 procent av alla reservdelar säljs online

Reservdelsbutiken ser en stor potential i att ta mer av försäljningen ifrån den traditionella handeln med bildelar.

Nätbutiken Skruvat som säljer reservdelar till bilar fick i slutet av förra året en ny ägare i Mobivia Groupe, som också äger Bythjul som vi skrev om senast igår. Nu meddelar Skruvat att under 5 procent av alla reservdelar i Norden säljs via nätet.

- Fortfarande är det enligt våra beräkningar under 5 procent av alla  reservdelar i Norden som säljs via nätet så det finns en stor tillväxtpotential, säger Peter Jakobsson, medgrundare av Skruvat.se.

Annons

Skruvat har följt utvecklingen under snart 8 år och har över 600 000 kunder i Norden. Skruvat har även tittat på andra marknader som USA och Europa.

- I USA har köpbeteendet för att köpa bildelar på nätet funnits dubbelt så länge och tillväxten har varit mycket stark de sista 10 åren. Enligt konsultföretaget Roland Berger är den totala andelen bildelar som säljs online i Europa endast 3 procent av den totala marknaden, säger Peter Jakobsson.

20 procent inom 2 år

Enligt Skruvat räknar dock analytiker med att onlinemarknadens andel av reservdelsförsäljningen i Europa kommer uppgå till 20 procent redan 2018. Målgruppen som handlar bildelar på nätet är enligt företaget övervägande män mellan 20 och 60 år från mindre städer och med äldre bilar.

- Vi känner av accelerationen i marknaden och ser fler större online aktörer i Europa som hjälper till att driva beteendet. Vi ser mycket positivt på framtiden och kommer att fortsätta komplettera bildelsförsäljningen med smarta och lojalitetsskapande tjänster för att bli det naturliga digitala hemmet för alla bilägare, säger Peter Jakobsson.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!