Snabbväxande trosföretag lägger ut logistiken på TPL

Hinner inte längre hantera logistiken själv.

Det löftesrika trosmärket Lace Laboratory har nu lämnat över hela e-handelslogistiken.

- Nu när vi äntligen kommit till den punkten att vi inte längre kan hantera vår logistik så tycker vi att det känns så tryggt att lämna över den till Prime Penguin, deras logistiklösning är precis vad vi behöver, säger medgrundaren Faye Flensburg, i ett pressmeddelande.

Annons

Grundarna bakom det Stockholmsbaserade Lace Laboratory är Faye Flensburg och Felicia Lönnqvist. Deras verksamhet är nischad på spetstrosor som skickas hem till kunden i små provrör. 

Utlokaliserar hela sin logistik 

Fram tills nyligen har de två skött hela kedjan själva, med allt från kundkontakt till marknadsföring. Nu verkar däremot företaget ha vuxit sig så stort att det inte längre är möjligt för dem själva att sköta logistiken.

Sen starten 2018 har utvecklingen för deras företag gått snabbt. Trosmärket har vuxit sig stort bara under det senaste året. Ehandel.se har tidigare berättat om Lace Laboratory lanserade sitt företag på Amazon i mars i år för att nå ut till marknader i Tyskland, Spanien, Frankrike, Italien och Storbritannien.

LÄS ÄVEN: Svenska e-troshandlaren teamar upp med Amazon

Samarbetar med prisad start-up

Det är genom startupen Prime Penguin som Lace Laboratory har valt att lägga ut logistiken, och all hantering kommer att utföras av deras anslutna 3PL-partners.

- Möjligheten att snabbt nå ut till kunder, framför allt i kontinentaleuropa, finns, säger Prime Penguins medgrundare Mikael Johansson till Ehandel.se.

Prime Penguin grundades av Joakim von Oldenskiöld och Mikael Johansson, och gick live i september 2018. Ehandel.se har tidigare berättat att de vann pris för bästa start-up på E-Commerce Berlin Expo i år. Prime Penguin har i dagsläget anslutna 3PL-partners i Sverige, Tyskland och Australien med en total lageryta på över 100 000 kvadratmeter.

LÄS ÄVEN: Svensk startup vann pris på e-handelsmässa i Tyskland

Annons

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!