Snygga tandborstar ska minska användandet av plast

Tandborstogram erbjuder en prenumerationstjänst med tandborstar som ska göra en insats för miljön.

Vi har tidigare berättat om Bagarbudet, en ny tjänst för leverans av nybakat bröd, som grundats av tre studenter i Göteborg. Men en av dem, Oskar Holmblad, är inte ny inom e-handelsbranschen. Han driver nämligen sedan tidigare Tandborstogram.com, som säljer tandborstar i trä till miljömedvetna kunder.

- Tandborstogram som tjänst utgår ifrån två premisser; dels att minska användningen av plast i vardagen samt att göra det lätt för människor att veta när det är dags att byta tandborste. När den nya kommer på posten, då kan man med gott samvete slänga den gamla! Tjänsten vänder sig till alla med tanke på att borsten är minst lika funktionell som en plastborste och i tillägg mycket snyggare, berättar Oskar Holmblad.

Annons

Intresse från media

Tandborstarna går att få hem som prenumeration en gång i månaden eller varannan månad. Vill man hellre göra ett engångsköp, är det också fullt möjligt.

- Prenumerationstjänsten är fortfarande lite skrämmande tror jag, folk tar det säkra före det osäkra, så än så länge står prenumerationerna bara för cirka 15 procent av alla ordrar.

Sedan starten i november 2015 har Tandborstogram sålt ungefär 3 500 tandborstar. Oskar Holmblad har uteslutande marknadsfört företaget via Facebook och Instagram, men har också blivit kontaktad av tidningar som Amelia och SJ Kupé.

- Jag tror att tjänsten är intressant för att den är nyskapande och unik. Vidare tror jag att intresset är stort just för att man har tagit en alldaglig sak som en just en tandborste, som normalt sett är betraktad som ett rätt fult verktyg, och helt plötsligt förvandlat den till en snygg sak.

Vad händer med företaget framöver? Ska du utveckla sortimentet på något sätt?

- Vi har lite idéer och tankar som flödar. Nu närmast, förhoppningsvis i nästa vecka, lanserar vi en tandborste för barn. Andra idéer flyger omkring också, men de håller jag hemliga tills vidare!

Annons