Sportamore fick Årets E-handel på Retail Awards 2017

Tillväxt med lönsamhet lönade sig.

För tionde året i rad prisades företag som gjort lite extra bra ifrån sig under året som gått när årets upplaga av Retail Awards gick av stapeln i Stockholm i går kväll. Totalt delades 12 priser ut, och vi kan nu meddela att Sportamore tog hem utmärkelsen Årets E-handel/Omnikanal, ett pris som förra året gick till Skincity.

Sportamore, som nyligen också belönades med utmärkelsen Årets E-handlare på Nordic Ecommerce awards, prisas för sin snabba tillväxt samt för att sedan 2016 dessutom växa med lönsamhet.

Annons

- Hos Sportamore åker matchställen på varje dag. Som utmanare slår man sig aldrig till ro. Få e-handlare lyckas kombinera kunskap och inspiration med produktinformationen utan att det stör köpupplevelsen – utan snarare förstärker den. Sportamore tillhör den skaran, löd juryns motivering.

Andra e-handlare som uppmärksammades under kvällen var bland andra NetOnNets VD Susanne Ehnbåge, som fick ta emot priset för Årets Ledare. Hon uppmärksammades bland annat för sitt arbete med att göra om en traditionell butikskedja till ett framgångsrikt multikanalsföretag.

"Riktar ljuset på handelns stjärnor"

Svensk Handel meddelar också att Elgiganten tog hem priset för Årets logistiksatsning, samtidigt som Stadium fick pris för Årets totala köpupplevelse. Akademibokhandeln blev Årets butikskedja.

Svensk Handel, som är en av arrangörerna av galan, berättar i pressmeddelandet att galans huvudsyfte är att lyfta fram “framgångsexempel inom detaljhandeln”. I år drog festligheterna över 600 besökare.

- Handeln är en bransch i ständig framåtrörelse. Det möjliggörs av de många skickliga företag och medarbetare som vi har i branschen. Det känns fantastiskt att få rikta strålkastarljuset på handelns stjärnor som varje dag arbetar för att göra sina butiker och e-handelsföretag lite vassare, säger Karin Johansson, VD för Svensk Handel.

E-handlarna som fick se sig slagna i kampen om priset som Sportamore till slut tog hem var Apotea och Care of Carl. Läs mer om samtliga vinnare på Retail Awards hemsida

Annons