Sportamore satte nytt rekord med 110 000 beställningar

E-handelsbolaget satte nytt orderrekord i november och under Cyber Monday trillade det in en ny beställning var åttonde sekund.

I september kunde Sportamore visa upp en all time high med över 100 000 beställningar under en och samma månad. I november satte sporthandlaren återigen ett nytt rekord med sin största orderingång någonsin med över 110 000 inkommande order.

Att november skulle bli en bra månad är kanske inte helt oväntat med tanke på att den avslutades med vad Sportamore valt att kalla Cyber Weekend. En helg som inleddes med Black Friday och avslutades med Cyber Monday. Och i år lockade helgen fler besökare och kunder än någonsin tidigare.

Annons

Black Friday blev startskottet

Sammanlagt växte orderingången under helgen med 95 procent jämfört med föregående år. Cyber Monday var den enskilt största handelsdagen i bolagets historia med inkommande order var åttonde sekund.

Den totala orderingången uppgick till närmare 12 000 order under dagen som redan tidigare år varit en stor handelsdag för e-handlaren. Nytt för i år var att efterfrågan fullkomligen exploderade redan under Black Friday.

– Black Friday som egentligen är en företeelse främst bland fysiska handlare är nu uppenbarligen minst lika mycket en köpfest också på nätet och ett tydligt tecken på att migrationen från fysisk handel till e-handel fortsätter i oförminskad takt, säger Johan Ryding, VD på Sportamore.

Annons