Större fokus på kvalitet när Pricerunner köper testsajt

Prisjämförelsesajten har köpt upp Bäst i test, en sajt som gör produkttester.

I mars köpte investmentbolaget NS Intressenter, som bland annat består av Avanzas tidigare VD Nicklas Storåkers, H&M:s VD Karl-Johan Persson och Nordstjernan, upp prisjämförelsesajten Pricerunner.

För bara några veckor sedan berättade Storåkers om planerna för Pricerunner och att bolaget är i full färd med att rekrytera ett 30-tal medarbetare till sitt nya kontor i Stockholm. Nu är det dags för nästa kapitel i Pricerunners historia då bolaget köper upp testsajten Bäst i test, rapporterar Di Digital.

Annons

– Det här förvärvet är ett sätt att förnya Pricerunner. Vi vill inte bara hjälpa användarna att hitta de mest prisvärda produkterna, utan även de bästa, säger Pricerunners VD, Nicklas Storåkers.

Ska integreras med Pricerunner

Bäst i test, som lanserades 2010, finns förutom i Sverige även i Norge samt Danmark och gör produktester av allt från barnprodukter till elektronik. Främst genom att låta vanliga personer använda produkterna under en längre tid.

Bäst i test, som under förra året omsatte runt 8 miljoner kronor, kommer framöver att integreras i Pricerunner.

– När andra testföretag skickar produkter till laboratorier kör de långtidstester med riktiga konsumenter. På ett sätt går det tvärtemot den sociala trenden inom e-handel. Samtidigt syns det tydligt. Nätet är fullt av åsikter, men användarna vill ha kvalitet, säger Nicklas Storåkers.

Annons