Styrelseordföranden lämnar posten på Posten

Har avböjt omval.

PostNords styrelseordförande Jens Moberg kommer att lämna sitt uppdrag. Det står klart sedan han meddelat PostNords ägare, det vill säga den svenska och den danska staten, att han inte står till förfogande för omval vid nästa årsstämma.

Skifte på post efter post

Bara för en vecka sedan stod det klart att PostNords Sverigechef Anders Holm också kommer att lämna sitt nuvarande uppdrag, och istället arbeta med bland annat företagets verksamhet i Finland.

Annons

LÄS ÄVEN: PostNords vd Anders Holm får kliva av mitt i postkaoset

I ett pressmeddelande lyfter Jens Moberg PostNords omställningsarbete som en anledning till varför han väljer att lämna över ordförandeklubban till en efterträdare.

- PostNord har under min tid som ordförande genomgått en omfattande förändring, från ett brevföretag med paket- och logistikverksamhet till ett paket- och logistikföretag med en brevverksamhet. Det är fortfarande mycket kvar att göra, men den beslutade finansieringen av den danska omställningen är en viktig milstolpe i den pågående transformationen. Det känns därför som rätt tidpunkt för mig att efter fem år träda tillbaka och lämna över ordförandeskapet till någon som kan genomföra den fastlagda strategin med nya förutsättningar, säger han i en kommentar.

"Har lagt grunden under min ledning"

PostNord kommer omedelbart att inleda jakten på en ny ordförande till sin styrelse.

- Strategin för PostNord ligger fast och bolaget har under min tid som ordförande lagt grunden för sin framtida utveckling. Bolaget har en kompetent och engagerad ledning. Med de beslut som har fattats de senaste åren, med nya postlagar i Sverige och Danmark samt finansieringen av den danska omställningen, är förutsättningarna goda för att ta sig an bolagets framtida utmaningar, fortsätter Jens Moberg.

Den nya styrelseordföranden kommer att utses vid PostNords årsstämma, som äger rum den 26 april 2018. Jens Moberg kommer att vara kvar som ordförande fram till årsstämman.

Annons