Succé för Klarnas app – på topp tre bland mest nedladdade

Betalföretaget sopar mer eller mindre banan med sin nylanserade gratisapp.

I vintras var det marknadsplatsen Fyndiqs swipe-app som fångade mobilägarnas hjärtan. Nu har en annan aktör inom e-handelsbranschen gjort succé på området. Betalföretaget Klarnas app har nämligen sedan lanseringen för iPhone i slutet av juni seglat upp och blivit en av Sveriges mest populära.

På topplistan för appar som är gratis har Klarna Smooth Payments under de senaste dagarna befunnit sig plats två, slagen endast av trendappen Pokémon Go. Nu har Klarnas app halkat ner till en tredjeplats men betalföretaget är ändå förtjust över responsen.

Annons

- Vi är överväldigade av den positiva respons som kommit in, både i termer av nedladdningar men också vad användare berättar för oss. Det känns så klart väldigt sporrande och är en eloge till våra fantastiska team, både i Sverige och Tel Aviv, säger Erik Engellau-Nilsson, kommunikationschef på Klarna.

"Kommer att utvecklas i högt tempo" 

Erik Engellau-Nilsson har ingen siffra på hur många nedladdningar som gjorts hittills, men lovar att det här inte är någon tillfällig succé när det kommer till Klarna och appar.

- Det här är bara första versionen av appen, den kommer att utvecklas i högt tempo för att fortsätta göra det ännu smidigare att handla på nätet. Den kommer inte vara lik något annat.

Klarnas app finns fortfarande endast tillgänglig för iPhone. 

Annons