Superekologiska Paradiset och Matsmart skapar EKO-box

Paradisets vd plockar produkter på Matsmarts lager.

Superekologiska matbutiken Paradiset laddar för e-handel, kunde vi avslöja i januari i år.

LÄS ÄVEN: Superekologiska Paradiset laddar för e-handel

Annons

Innan den är på plats har man dock valt att ingå ett samarbete med e-handelsframgången Matsmart, som säljer dagligvaror med kort datum. Vi vet sedan tidigare att ekologiska produkter är mycket heta i renodlade nätmatbutiker som Mathem och Mat.se.

LÄS ÄVEN: 2 av 3 matköp på nätet innehåller ekologiskt

Nu ska även Matsmart göra en satsning på området. Tillsammans med Paradiset ska Matsmart erbjuda en speciell ekologisk box. Boxen ska vara ihopsatt med kärlek av Paradisets grundare Johannes Cullberg.

"Matsmarts modell är väldigt effektiv"

Den gemensamma nämnaren de två företagen emellan sägs vara att de vill minska matsvinnet.

- Vi letar hela tiden efter nya vägar att minska matsvinnet och jag tycker att Matsmarts modell är väldigt effektiv och modern. Vårt val av samarbetspartner för den ekologiska boxen var därför enkelt, säger Johannes Cullberg.

Matsmart vd, Karl Andersson, berättar även att de två företagen gärna ser att fler ska ha råd att äta hälsomsamt.

- Vi vill få fler att upptäcka ekologiska produkter. Att äta hälsosamt ska inte vara en klassfråga. Vi vill att fler ska ha möjlighet att välja den bästa maten till sig och sin familj, samtidigt som de minskar matsvinnet, säger Karl Andersson.

Boxen kostar 199 kronor och innehåller ekologiska produkter ifrån Matsmarts utbud, men som alltså är handplockade av Paradisets vd.

Annons

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!