Superkvartal för jätten Dustin – omsätter över 9 miljarder

Har sålt jättemånga datorer.

Det går bra nu, meddelar Dustins avgående vd Georgi Ganev. Siffrorna för det fjärde kvartalet är nu inne hos Sveriges största e-handel, Dustin. Försäljningstillväxten under e-handlarens sista tre månader var nära 16 procent och totalt landade omsättningen på 2,26 miljarder kronor.

LÄS ÄVEN: Sveriges e-handelsgigant har hittat sin nya ledare

Annons

Försäljningstillväxten bidrog till att Dustin nu kan stoltsera med att de omsätter över 9 miljarder kronor.

Växt med en miljard

För helåret, som sträcker sig mellan september 2016 till augusti 2017, klockar nämligen tillväxten in på strax över 12 procent. Omsättningen ligger nu över 9,3 miljarder kronor, vilket är en ökning med en miljard från förra årets 8,3 miljarder. Årets rörelseresultat landade på 349 miljoner kronor och aktieägarna föreslås få 2,8 kronor per aktie i utdelning.

- Vi avslutar verksamhetsåret med en kraftfull försäljningstillväxt om 16 procent samtidigt som det justerade EBITA-resultatet ökade med 14 procent, trots utmanande jämförelsetal, säger Georgi Ganev i bokslutet.

"Tillväxten stark inom B2B"

Dustin ska under det sista kvartalet levererat “stora volymer” datorer, mobiltelefoner och surfplattor. För de som missat det så är Dustin primärt en B2B-handel och kunderna är alltså andra företag och offentlig sektor. B2C-försäljningen står bara för ungefär 6 procent av omsättningen.

- Tillväxten var stark inom hela B2B-segmentet, såväl till kundgruppen små och medelstora företag som till kundgrupperna stora företag och offentlig sektor.

E-handelsföretaget tittar nu på att ytterligare utöka sin portfölj med tjänster och man räknar med 3-5 förvärv per år.

Annons