Svensk e-handel med nötter tar fysiska steg på Island

This is nuts e-handel når redan hela Europa - nu växer företaget i den fysiska världen.

Vi har tidigare fått lära känna EC-GO, som via sina godispåsar har nått ut till både privatpersoner och företag. Men det finns fler e-handelsföretag som gör anspråk på samma område - nämligen hälsosamma snacks till försäljning på nätet.

Ett av dem är företaget This Is Nuts som via sin e-handel säljer nötter och annat naturgodis. Nu expanderar företaget även i den fysiska världen, genom att sälja sina produkter i det för svenska e-handlare något ovanliga expansionslandet Island.

Annons

- Konsumenter från hela Europa kan redan köpa våra nötter genom vår webshop, men att produkterna nu också finns i butiker på Island är naturligtvis ett stort steg. Det visar att det finns ett sug efter nyttiga nötter och snacks av hög kvalitet även i övriga Norden, säger Ranja Maria Vardali, VD för This Is Nuts, i ett pressmeddelande.

20 återförsäljare hittills

This Is Nuts grundades av träningsinstruktören Ranja Vardali 2012 och har nu sitt huvudkontor i Stockholm. Företagets produktion kommer även fortsättningsvis att ske från Sverige.

Expansionen till Island blev verklighet när den isländska distributören, Friðfinnur Magnússon, blev tipsad av en vän i Sverige. Nu säljs This Is Nuts nötter i ett 20-tal matbutiker på Island. Planen är dock att antalet återförsäljare i landet snart ska bli fler.

- Nästa steg är att bygga upp This Is Nuts närvaro på Island steg för steg, med nya kunder varje vecka, säger Friðfinnur Magnússon.

Annons