Svensk e-handlare slår sig ihop med Amazon, Ebay och CDON

Fälgaktören i internationell expansion.

Miljardbolaget CDON har kanske i första hand gjort sig känt för att sälja skivor, spel, leksaker och hushållsartiklar. Men den nordiska marknadsplatsen har ett betydligt större sortiment än så - och nu utökas det med något så specifikt som ett fälgmärke.

"Trenderna för marknadsplatser ökar"

Marknadsplatsen har nämligen tagit in e-handlaren ABS Wheels, som Ehandel.se tidigare har berättat om.

Annons

LÄS ÄVEN: ABS Wheels ökade med 50 procent - slog 70 miljoner

Samarbetet går helt enkelt ut på att ABS Wheels utbud inom kort ska säljas hos CDON. Samtidigt arbetar ABS Wheels med att ta sitt bolag till andra marknadsplatser.

- Jag tycker att det är roligt med nytänk och jag ser att trenderna för marknadsplatser ökar. I USA är denna typ av samarbeten ett känt fenomen och vi har bestämt oss för att följa med i e-handelstrenderna. Just nu håller vi exempelvis på att integreras med Amazons och Ebays portaler, berättar ABS Wheels vd Andie Lahdo i ett pressmeddelande.

Ska sätta motorbranschen på kartan

För att klara den ökade försäljningen som marknadsplatserna väntas bidra med, har ABS Wheels anställt mer lagerpersonal.

- CDON Marketplace ger oss möjlighet att nå över två miljoner nya aktiva kunder i hela Norden, samtidigt som vi brandar företaget och sätter motorbranschen på kartan, säger Jorge Castro, marknadschef på ABS Wheels.

Annons