Svensk leverantör köper in sig på den brittiska marknaden

Lägger vantarna på konsultbolag.

E-handelsleverantören Avensia har köpt ett brittiskt företag som omsätter runt 3 miljoner kronor. Företaget med namnet Insider Trends hjälper stora detaljhandlare och välkända varumärken att skapa “världsledande kundupplevelser” inom fysisk detaljhandel.

- Nu kompletterar vi vår digitala erfarenhet med en djup kunskap om hur man skapar en framtidssäkrad unik kundupplevelse i fysisk butik. Genom att ha expertkunskap om hur man kan kombinera den fysiska och digitala världen, så kallad omnikanalhandel, kommer vi ta ytterligare ett steg till att bli en strategisk helhetsleverantör för våra kunder, säger Niklas Johnsson, vd på Avensia, i ett pressmeddelande.

Annons
Annons

"En slagkraftig kombination"

Insider Trends har en internationell kundbas bestående av större detaljhandlare och välkända varumärken. Företagets grundare Cate Trotter ska samtidigt vara en väl anlitad föreläsare.

- Jag träffade Avensia för tre år sedan i samband med ett uppdrag i Norge. Genom olika gemensamma uppdrag sedan dess har jag sett vilken slagkraftig kombination vi kan få till genom att kombinera Insider Trends erbjudande med Avensias djupa kunskap inom digitala affärer. Retail i framtiden kommer inte vara digital eller fysisk, den kommer innehålla det bästa från båda världar, säger Cate Trotter.

Parterna har enats om att inte offentliggöra köpeskillingen i affären.

LÄS ÄVEN: Klarna shoppade upp sin konkurrent för nära 1 miljard

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!