Sveriges kortaste domäner gick loss på över miljonen

Auktionerna av Sveriges kortaste domännamn på Tradera är avslutade. 18 domännamn har nu fått nya ägare och dyrast blev domänen 3.se som köptes för 315 201 kronor.

I slutet av maj startade Internetstiftelsen IIS, tidigare känt som .SE, ett gäng auktioner på Tradera där det var möjligt att buda på 18 domännamn med endast ett tecken. Till exempel 1.se, 3.se och j.se. Intresset för attraktiva .se-domännamn visade sig vara stort.

Högsta resultat blev det för domänen 3.se som köptes för 315 201 kronor följt av 6.se, 200 651 kronor, och j.se som gick loss på 129 000 kronor. Genomsnittspriset per domännamn blev 74 733 kronor.

Annons

Pengarna ska satsas

Det här är första gången det varit möjligt att bli innehavare till ett .se-domännamn med endast ett tecken. Totalt gav auktionerna 1 345 207 kronor som kommer att användas till Internetsatsningar i Sverige.

– Till exempel vår skolverksamhet Webbstjärnan där vi utbildar lärare och elever i webbpublicering och till Internetfonden som stödjer ickekommersiella projekt som utvecklar internet, säger IIS vd, Danny Aerts.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!