Tailor Store satsar på solpaneler: ”Ett naturligt steg på vägen”

Tar tillvara på tropiskt klimat.

Med en helikopter till sin hjälp kunde Apotea tidigare i höstas få Sveriges största solcellstak på plats. Nätapotekets nya lager i Morgongåva skulle smyckas med 5 500 solcellsmoduler, vilket uppges vara tillräckligt för att fylla årsbehovet av hushållsel till 300 villor.

LÄS ÄVEN: Apotea tog in helikopter för att klimatanpassa nya lagret

Annons

Men Apotea är långt ifrån det enda e-handelsföretaget som gärna drar sitt strå till stacken med satsningar på grön el. Nu går även Tailor Store ut och berättar om en satsning på solpaneler. Mer exakt handlar det om solpaneler på företagets nybyggda skrädderi i Maho i Sri Lanka.

- Byggnaden uppfördes 2016 och togs i bruk 2017. Sista steget var att montera solpaneler på taket för att ta tillvara på den energi som solens strålar ger i det tropiska klimatet, skriver Tailor Store i ett pressmeddelande.

De nya solpanelerna uppges vara kopplade till Sri Lankas elnät och Tailor Store kan enligt egen uppgift därmed räkna sig som producent av grön el.

LÄS ÄVEN: Tailor Store expanderar med nytt skrädderi på Sri Lanka

Tailor Stores har också ett skrädderi i Alawwa, som ligger närmare Sri Lankas huvudstad Colombo. Även i det skrädderiet, där Tailor Store International också har sitt huvudkontor, har solpaneler kommit på plats. De ger tillräckligt med ström för den egna produktionen, och laddar även upp batterier som gör att det finns ström tillgängligt under nätter och molniga dagar.

- Tailor Store klimatkompenserar till 100 procent och söker ständigt nya sätt att reducera koldioxidavtrycket på vår planet. Att börja använda solenergi är ett naturligt steg på vägen mot ett ännu mer klimatsmart sätt att driva företaget, skriver företaget.

Annons