Tekla Acs på Aim’n tog hem Årets kvinnliga stjärnskott

Marcus Wikström på Maria Nila tog hem huvudpriset.

I måndags kväll var det regionsfinal i tävlingen EY Entrepreneur Of The Year, då flera fina priser delades ut. Södra Sveriges främste entreprenör blev Marcus Wikström på Maria Nila AB, ett veganskt hårvårdsmärke som jobbar en hel del med e-handel.

- Genom att ständigt ligga steget före och med en lyhördhet gentemot både konsument och planet har företaget erövrat marknader världen över, och nästa steg är det första utländska marknadskontoret i New York City. Marcus är en oerhört värdig vinnare och en stor förebild när det gäller framgångsrikt entreprenörskap, säger juryordförande Mia Rolf i ett pressmeddelande.

Annons

LÄS ÄVEN: Snuddade vid 200 miljoner - ökar lagret till 4 500 kvadrat

Samtidigt så fick Tekla Acs, medgrundare av den framgångsrika e-handeln Aim'n, ta emot Årets kvinnliga stjärnskott.

- Hon har genom en tydlig vision och ett nytt sätt att både leda och bygga organisation lyckats med sin inledande resa. Med egenskaper som driven, kreativ och tävlingsinriktad har entreprenören drivit sin dröm framåt med en mycket god tillväxt och hållbarhet, skrev juryn om Tekla Acs.

LÄS ÄVEN: Aim'n siktade högt - nådde 30 miljoner efter tre års e-handel

Årets manliga stjärnskott blev Christian Jansson på Godsinlösen Nordic AB och “Bästa internationella tillväxt” stod GN Transport i Halmstad för.

- Alla vinnare är värda stående ovationer, och så även de deltagare som tog sig hela vägen till final. Likt föregående år hade vi i region Syd ett otroligt starkt startfält, det var inte helt enkelt för juryn att utse vinnarna. Jag är helt säker på att våra vinnare kommer vara stora utmanare till de nationella utmärkelserna, säger Stefan Dahlin, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year region Syd.

Samtliga vinnare från region Syd kommer den 31 januari att ställas mot vinnarna i de övriga fem regionsfinalerna när den stora Sverigefinalen går av stapeln i Stockholms stadshus.

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!