Telefonshoppens rekordår: Sålde för över 300 miljoner

65 miljoner mer än 2017.

Mellan 2016 och 2017 hade e-handelsföretaget Telefonshoppen en ganska blygsam utveckling. Bolaget ökade sin omsättning något och backade samtidigt på resultatsidan, även om det på det stora hela inte handlade om så stora skillnader från år till år.

Ökade resultatet med 300 procent

Under 2018 hände dock något. Omsättningen hos bolaget - som precis som namnet antyder säljer bland annat mobiltelefoner på nätet - ökade från 251 till 316 miljoner kronor. Samtidigt ökade resultatet med 300 procent, och landade på drygt 12 miljoner kronor.

Annons

- Vi har tagit över ett tillbehörsmärke som heter Merskal. Vi har under ett års tid jobbat hårt med produkterna för att få fram en serie av mobilplånböcker, telefonskal, laddare och så vidare som vi är stolta över. Nu är vi äntligen klara med produkterna och har redan börjat sälja dem via vår egen sida. Vi har redan fått otroligt bra respons på tillbehören, vilket känns kul, berättar Gustaf Meidner, medgrundare på Telefonshoppen, för Ehandel.se.

- Snart kommer vi att trycka på gaspedalen rejält för att få ut de nya produkterna på marknaden. Först i Sverige och sen i resten av Norden och Europa, fortsätter han.

Vad tror du att er starka tillväxt beror på?

- Att vi aldrig har tummat på kvalitén när det gäller snabba leveranser och låga priser, nöjda återkommande kunder och att vi hela tiden jagar nya kunder som stannar kvar.

Tar nyförvärvat bolag utanför Sverige

Under 2019 räknar Telefonshoppen med fortsatt tillväxt. Budgeten för året är satt till en omsättning på 400 miljoner, samtidigt som planen är att även resultatet ska ta ett rejält kliv uppåt.  

- Vi räknar med att dubbla vinsten 2019 mot 2018. Detta eftersom de tunga investeringar som vi tagit 2018 för att kunna fortsätta växa redan är avklarade. Vi har planer på att komma ut till marknader utanför Sverige. Det gäller både för Telefonshoppen och våra tillbehör från Merskal, säger Gustaf Meidner.

Telefonshoppen grundades av Gustaf Meidner och Gustaf Werner redan 2007. Det var dock först under 2015 som försäljningen tog fart på riktigt. Företaget riktar sig till både privatpersoner och företag. 

LÄS ÄVEN: Här är de 100 största e-handlarna i Sverige

Annons

Annons