Tidigare kläddirektör tar över klubban hos PostNord

"Han har tackat ja".

Näringsdepartementet meddelar idag att den danska och svenska staten har nominerat ny ordförande och vice ordförande i PostNord AB. Nyheten kommer efter det att PostNord har haft svårigheter att hitta en ny styrelseordförande.

LÄS ÄVEN: PostNord i trubbel - hittar ingen ny ordförande

Annons
Annons

Christian Jansson ska nu bli ny ordförande och Christian Frigast vice ordförande.

- Vi ser fram emot att leda styrelsen i PostNord. PostNord har många kompetenta och lojala medarbetare. Det är ett mycket bra företag som kan bli bättre. Förutsättningarna för PostNords verksamhet har genom digitaliseringen och framväxt av e-handel drastiskt förändrats. Detta skapar stora möjligheter för PostNords framtid, säger Christian Jansson och Christian Frigast i ett gemensamt uttalande.

"Föra PostNord in i framtiden"

Christian Jansson har tidigare varit koncernchef för Ellos och KappAhl, samt varit styrelseordförande i bland annat Apoteket AB och Svensk Handel. Christian Frigast är grundare och ordförande för den nordiska investeringsfonden Axcel och ska ha en lång erfarenhet av att utveckla verksamheter ur ett ägar- och styrelseperspektiv. 

- Det är med stor glädje jag kan konstatera att Christian Jansson har tackat ja till att ta över ordförandeklubban i PostNord. Nu börjar en ny period för PostNord och jag tycker att Christian Jansson är väl lämpad, att i nära samarbete med Christian Frigast, leda arbetet med att föra PostNord in i framtiden och hantera de utmaningar som PostNord står inför, säger näringsminister Mikael Damberg.

De nya posterna ska väljas vid en extra bolagsstämma, då Jens Moberg och Anitra Steen på egen begäran lämnar styrelsen.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!