Toys R Us i konkurs – lägger ner alla butiker i USA

Även samtliga butiker i Storbrittanien stängs ner.

Leksaksföretaget Toys R Us har haft det rejält kämpigt den senaste tiden. Historien om den forna jättens uppgång och fall började nystas i september 2017, när det kom fram att företaget försatte sig sjävla i rekonstruktion, något som dock inte berörde den nordiska verksamheten.

LÄS ÄVEN: Nätkonkurrensen för hård - Toys R Us i rekonstruktion 

Annons

I januari verkade det som att rekonsturktionen var klar och resultatet tycktes bli att en femtedel av butikerna i USA, 180 stycken, skulle stängas.

LÄS ÄVEN: Storsatsar på e-handel - Toys R Us stänger 180 butiker 

31 000 anställda berörs

Så blir det inte, visar det sig nu. Istället har den amerikanska delen av bolaget helt och hållet gått i konkurs. Det innebär att företaget inte bara kommer att stänga ner en femtedel - utan samtiga totalt 735 fysiska butiker i landet. Det rapporterar CNN Money nu på morgonen.

Informationen ska komma från dokument som företaget ska ha lämnat in till en amerikansk domstol tidigt i morse, där de ansöker om konkurs. Nedläggningen uppges beröra runt 31 000 anställda. 

Orsaken till det senaste årets turbulens ska enligt CNN vara den ökande konkurrensen från bland annat e-handelsföretagen. Mest avgörande tycks Amazons framväxt ha varit. 

Även den brittiska delen stängs ner

Och även om den nordiska verksamheten, som drivs av det danska företaget Top-Toy, fortsatt tycks drivas vidare, så finns det fler länder där företaget har stora problem. Den första mars kunde vi rapportera att Toys R Us brittiska gren också tycks vara nära konkurs. 

LÄS ÄVEN: Toys R Us nära kollaps - över 3000 kan få gå

Detta bekräftas nu av CNN Money, som skriver att företaget ska ha meddelat så sent som igår att de tänker stänga samtliga butiker, även i Storbritannien. Top-Toy är ett helt separat bolag, varför Toys R Us övriga problem inte påverkar verksamheten i Norden.

Annons

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!