Exklusivt: Trotsade monopolet – nu polisanmäls Bubblig.se

Nätvinhandlarnas branschorganisation kommer att polisanmäla Bubblig.se.

I veckan lanserades den nya e-handeln Bubblig, vars affärsidé är att sälja alkohol från Danmark till svenska kunder med direkt hemkörning fredag och lördag kväll. Det tog dock inte lång tid förrän företaget stötte på patrull hos regeringen, och nu står det även klart att Nätvinhandlarnas branschorganisation kommer att polisanmäla företaget.

- Det är en olaglig verksamhet eftersom de kör med egna bilar. Det får man inte göra, säger Ole Nielsen, styrelseordförande på Nätvinhandlarnas branschorganisation.

Annons

Enligt Ole Nielsen måste företag som säljer alkohol från ett annat land till kunder i Sverige skicka varorna med en oberoende transportör, som Bring eller Jetpak. Att använda sig av egna bilar är inte tillåtet. Därför förbereder Nätvinhandlarnas branschorganisation just nu en polisanmälan.

"Vill inte ha illegal konkurrens"

Ole Nielsen ska ha haft kontakt med Johan Segerberg på Bubblig.se, som enligt honom har en annan uppfattning om hur lagen ska tolkas.

- Men jag vet att vi har rätt, säger Ole Nielsen.

Varför väljer ni att polisanmäla?

- För oss som är seriösa vinförsäljare på nätet vill vi inte ha illegal konkurrens, precis som Systembolaget inte vill det.

Ole Nielsen menar att det inte finns några budfirmor som tar uppdrag med så kort varsel att det hade funkat ihop med Bubbligs affärsidé. Och han kan inte se att det skulle gå att få ihop det ekonomiskt med en ny budfirma för ändamålet.

- Jag har svårt att se att efterfrågan skulle vara så stor och jag tror inte att det finns någon kommersiell framtid i ett sådant koncept, säger Ole Nielsen.

LÄS ÄVEN: 

Annons

Han trotsar monopolet - kör alkoholen över Öresundsbron 
Regeringen slår tillbaka - vill stoppa spritbutik

Annons