UPS decemberuppdrag: 700 miljoner paket före nyår

UPS väntar sig en kraftig ökning i antalet leveranser under sista delen av året.

Det är inte bara i Sverige som årets julhandel på nätet väntas slå alla rekord i år. Enligt beräkningar från logistikföretaget UPS kommer antalet paket som ska levereras under den sista delen av året att öka med 14 procent mot förra året. Det innebär att företagets anställda ska dela ut 700 miljoner paket under perioden mellan Black Friday och nyårsafton.

Nära dubbelt så högt tryck som normalt

Under en vanlig dag levererar fraktjätten ungefär 18 miljoner paket över hela världen. Under slutet av året kommer den siffran vid ett flertal tillfällen att stiga till 30 miljoner paket om dagen.

Annons

Enligt ett pressmeddelande har företaget lagt mycket tid och energi på att planera sin jullogistik, något som har resulterat i bland annat förbättrade logistikhubbar och 95 000 säsongsanställningar i USA.

- Utvecklingen inom e-handel skapar möjligheter, men också utmaningar, för företag inom handeln. Särskilt som en faktor är konstant; tiden runt jul och nyår som är den viktigaste perioden. Vi är dedikerade till att hjälpa våra kunder att nå sina mål under denna väldigt högintensiva period, säger Kate Gutmann, Senior Vice president för UPS Sales and Solutions, i pressmeddelandet.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!